Cum arată viitorul crypto? În ce domenii din viața reală vor fi criptomonedele adoptate cel mai curând?

Cum arată viitorul crypto? În ce domenii din viața reală vor fi criptomonedele adoptate cel mai curând?
sursa: pixabay
Publicat: 29/09/2022, 16:09

Nu doar că interesul oamenilor de rând de pretutindeni crește în legătură cu zona crypto, dar undeva la jumătate dintre investitorii din această piață declară că s-ar simți confortabil să folosească criptomonede pentru a putea plăti cumpărături. Analiștii prezic că este posibil ca piața să se tripleze în capitalizare până în 2030, având în vedere cursul de adopție global al criptomonedelor, încrederea guvernelor și interesul investitorilor instituționali. Istoria acestei piețe financiare, spre deosebire de restul, este destul de mică. 

Așadar, pentru a ne putea imagina un viitor crypto, este nevoie să ne ghidăm după comportamentele consumatorilor și utilizatorilor de până acum. Indiferent că ne place această zonă sau nu, nu putem să ignorăm dimensiunea la care a ajuns, dovedind chiar și în bear market că este o piață care devine puternică, care se maturizează și care este aici să rămână. 

Reglementările pieței crypto

La momentul actual, criptomonedele sunt utilizate ca monede digitale în mod complet descentralizat, dar peste tot în lume se încearcă idei și teorii cu privire la reglementări care se pot aplica pieței crypto. O oarecare reglementare este importantă în special pentru monedele stabile, care din păcate, după cum știm, nu sunt chiar 1:1 cu dolarul sau activul din spate, ci au mici diferențe. După ce s-a întâmplat cu TerraUSD, este mai important să vedem ce putem face pentru a lucra la cel mai bun scenariu posibil pentru banii oamenilor. 

De asemenea, și Uniunea Europeană are criptomonedele în vizor, care sunt incluse în reglementările Anti Money Laundering internaționale, la care se vor adăuga multe alte intenții de acest tip, în special în acest an. 

O adopție globală mai mare 

BTC este deja o metodă oficială de plată în câteva locuri din lume precum Republica Centrafricană, El Salvador, orașul Lugano din Elveția, în timp ce în multe orașe prietenoase față de sfera crypto se poate deja plăti o cafea cu criptomonede, precum în Praga, Viena sau în Lisabona. Portugalia este renumită pentru cât de prietenoasă este cu tehnologia inovatoare ale finanțelor descentralizate. Adopția globală va crește cu cel puțin 10% în următorii 10 ani și multe țări, precum Panama sau Uruguay, se gândesc să adopte ori Bitcoin, ori monede stabile. Un impact foarte mare există și în Europa, iar statele bogate ale lumii au în plan digitalizarea propriilor lor monedelor (precum USD sau EUR), ceea ce ar crește încrederea în monedele digitale de pe Blockchain. Nu știm cât de simplu vom putea toți comanda pizza de oriunde și plăti cu un card crypto, dar cu siguranță tehnologia Blockchain va apărea în multe aspecte ale vieții noastre reale, mai curând decât ne-am aștepta. 

Blockchain, utilizată în varii domenii

Tehnologia în sine reprezintă schimbarea întregului sistem tradițional cu care am fost obișnuiți până acum, de la afaceri și mediul de business până la servicii medicale personalizate, educație sau orice ne-am mai putea imagina. Blockchain-ul este cercetat inclusiv de guverne și companii care vor să inoveze serviciile publice sau private, ceea ce poate fi luat împreună sau separat de criptomonede. Împreună deoarece odată cu creșterea publică a utilizării tehnologiei va crește și încrederea opiniei publice asupra zonei crypto, fără de care nu putem discuta în lipsa Blockchain-ului. Separat deoarece Blockchain-ul, ca tehnologie, poate fi utilizat fără criptomonede, existând diverse tipuri de Blockchain, maleabile în funcție de ce avem mai exact nevoie. 

Cum se va dezvolta industria în următorii ani?

Crypto va depăși cu mult investițiile și finanțele centralizate și va trece la un alt nivel. Ce știm sigur este că reglementările vor continua să apară, ceea ce va transforma sistemul într-unul ușor hibrid, aducând multă siguranță pieței, probabil plafonând puțin prețurile, care nu vor mai fi la fel de volatile. Dar dincolo de modul în care vom cheltui criptomonede sau cum ne vom ține banii de pensie în depozite crypto, Blockchain-ul se va transforma foarte rapid. Multe proiecte lucrează la rezolvarea problemelor existente, la crearea de soluții și la transferurile interoperabile.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Finală Elena Lasconi - Călin Georgescu, la prezidențiale? Ce arată datele acum despre Ciolacu
Ea este soția lui Călin Georgescu! Cristela are propriile afaceri și face bani într-un domeniu...
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
Cum a ajuns Ion Iliescu primul președinte al României democrate. Istoria marcată de minciuni, proteste...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Cum a funcționat rețeaua uriașă și sofisticată construită pe Tik Tok pentru Călin Georgescu, pe...
George Simion susține că a intrat în turul 2 și acuză „manipularea prin sondaje toxice”....
Diaspora răstoarnă TOT ce se știa! Marcel Ciolacu nu există în rezultatele de peste graniță
Cum arată ACUM cea care în trecut era votată „cea mai sexy femeie din lume”!...
Rezultate parţiale alegeri prezidenţiale. Elena Lasconi măreşte dierenţa faţă de Marcel Ciolacu, care a căzut...
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
Un polițist, care urma să asigure paza la o secție de votare, a fost găsit...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Cod Rutier 2024: Care e distanța regulamentară între mașinile parcate?
Referendum local în Capitală. Rezultat: Referedumul a trecut pragul şi varinta DA are peste 50%....
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Dan Negru a dat verdictul după victoria lui Călin Georgescu: ,,Alegerile de anul ăsta înseamnă...
Ce vrea să facă Sorin Brotnei cu premiul Asia Express. Are planuri mari
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a ales...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Cum a ajuns cuvântul ”legionar” să fie cel mai căutat cuvânt de pe google după...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Test de cultură generală. De ce sportivii poartă numere pe tricou?